Lån uden sikkerhed er ofte forbrugslån og kan tages hurtigt

Hvis du er på udkig efter et lån uden sikkerhed, har du rigtig mange muligheder foran dig. Faktisk er de fleste af de hurtigere lån som typiske forbrugslån, SMS lån og kviklån alle eksempler på lån uden sikkerhed. Det har alt sammen sine fordele og ulemper at låne penge uden sikkerhed.

Når du har gjort op med dig selv, at det er et lån uden sikkerhed, du gerne vil have, kan du med fordel kigge på vores store, samlede oversigt over lån. Generelt kan det siges, at hvis der kræves sikkerhed for et lån, tager processen længere tid, og det er ikke lige så let at låne over nettet.

Der skal laves nogle andre dokumenter, og måske skal der først laves en vurdering af det, man gerne vil stille som sikkerhed. Er det eksempelvis bilen, der skal være sikkerhed, skal bilen først vurderes for at kreditor kan sige, hvor meget sikkerhed der reelt er tale om.

Kig i øvrigt i vores ordbog om lån for at blive klogere på nogle af begreberne, man bruger om lån.

Lån uden sikkerhed og lån uden spørgsmål

Når man tager et lån uden sikkerhed, er det som regel forbrugslån – det har vi været inde på. Det vil derfor også ofte være lån, man kan tage, hvor man ikke behøver svare på, hvad man skal bruge pengene til. Ved nogle lånetyper er man begrænset af at skulle bruge de lånte penge på noget bestemt, men sådan er det typisk ikke ved forbrugslån.

Her er man selv herre over, hvad man vil bruge pengene til. Det kan være alt fra investeringer i aktier, til alt det danskvand, man kan få fingrene i. Det er sådan set helt op til en selv, hvad man gerne vil bruge sine lånte penge på.

Der følger en frihed med, når man tager et lån uden sikkerhed, og det er så op til en selv at forvalte sine penge på en måde, som giver mening for en selv.

Er lån uden sikkerhed dyre?

Det er et godt og relevant spørgsmål, om lån uden sikkerhed er dyre, men svaret er ikke så lige til. Det kommer an på mange forskellige ting, og derfor skal der lidt mere forklaring til, inden man kan give et fornuftigt svar.

Lån uden sikkerhed er typisk dyrere end lån med sikkerhed. Med sikkerheden kommer naturligvis noget sikkerhed for kreditoren, og det er med til at give lavere priser. Man kan dog også sagtens finde lån uden sikkerhed, som er billigere end nogle lån med sikkerhed – det kommer an på det konkrete lånetilbud, man får.

Når det så er sagt, er der også stor spredning på, hvor meget lån uden sikkerhed koster. Typisk vil du se højere relative omkostninger på minilån, end du vil se på samlelån, men det er ikke til at sige, før man står med tilbuddet i hånden.

Nogle lån uden sikkerhed vil være dyre, mens andre ikke vil være dyre. Det giver mest mening at kigge på omkostningerne sammenholdt med lånebeløbet, men både i relative og absolutte tal og termer er der stor spredning.

Derfor giver det også bedst mening at sammenligne muligheder, inden man beslutter sig.

Skriv en kommentar