Januarudsalget er et godt tidspunkt at købe større ting

Det er nu, du skal slå til – januar er fuld af gode tilbud

Hvis du er ude efter et nyt tv, en ny trøje eller et nyt ur, er nu et rigtig godt tidspunkt at slå til. Januar har længe været et tidspunkt på året, hvor der er gode besparelser at hente på en række forskellige produkter på tværs af kæder og butikker.

Januar ligger som bekendt efter den søde juletid, og derfor er der mange gaver, der skal byttes. Det udnytter butikkerne til at give gode tilbud på mange af de ting, som bliver erstattet af en ny model senere på året eller bare for at lokke til mere forbrug.

Det betyder også, at der kan være mange penge at spare, så man ikke behøver tage et lige så stort forbrugslån, hvis man er presset og har hårdt brug for et eller andet. Det bedste er naturligvis at undgå at låne penge, og mange ønsker sig penge i julegave til noget bestemt, og det er oplagt at bruge dem i januar, når der er udsalg.

Butikkerne skal skifte ud

En af mekanismerne i januarudsalget er, at butikkerne skal af med de varer, de har på lager, fordi der kommer nye til inden længe. Sidste års model skal væk for at gøre plads til dette års model, og det gælder for rigtig mange forskellige typer af produkter.

Særligt når det kommer til elektronik er der altid stor udskiftning i modeller og hvis man kan overleve med en model, der ikke er den nyeste så meget længere, kan man gøre en rigtig god handel.

Faktisk kan man næsten stille sit ur efter, at priserne på den nyeste model af telefoner, computere, fjernsyn og lignende bliver sat ned, en måneds tid før næste års modeller bliver afsløret. De kommer så igen på udsalg til januar, inden den nye model bliver sendt på gaden.

Der er også andre mekanismer, der spiller ind, eksempelvis flokmentaliteten og det, at vi igennem december er blevet bombarderet med budskaber om produkter, vi gerne vil have. Det kan man læse mere om hos Jyllands-Posten.

Planlægning af indkøb giver luft i økonomien

Hvis man kan være lidt forudseende med sine større indkøb, kan man altså spare en del penge, og det kan være med til at give mere luft i ens økonomi. Hvis man kan spare op til sit nye tv, behøver man ikke tage et sms lån, når det gamle står af, og kan man time det med en udsalgsperiode, har man gjort en god handel.

Den gode handel kan så betyde, at der er lidt mere luft i økonomien til en uforudset tandlægeregning i sin opsparing, eller til at man kan tage en tur i biografen med vennerne med god samvittighed.

Det store overblik over sin økonomi er en vigtig del af at have styr på sine penge, og med overblikket bliver det markant lettere at planlægge sine større indkøb. Derfor anbefaler vi også, at man lægger et budget for sig selv og sine penge.

Hvis man eksempelvis ved, at der kommer en årlig betaling til sådan noget som forsikring i en bestemt måned, er det ofte en god idé at planlægge sine større køb rundt om, så de store udgifter ikke ramler sammen og vælter økonomien.

Skriv en kommentar