Viden og guides om lån, privatøkonomi og meget mere

Det kan være svært at finde hoved og hale i ens økonomi, ens økonomiske muligheder og hvad der egentlig er smart at gøre, når det kommer til penge. Ens økonomi spiller en kæmpestor rolle i ens liv, hvad enten vi er klar over det eller ej. Derfor er det vigtigt, at man kan finde rundt i og navigere blandt de faktorer, som betyder noget for ens økonomi.

Her på siden har vi samlet en del af vores længere artikler, som kommer lidt nærmere ind på en del af de faktorer, mange er i tvivl om. 

Nedenfor kan du finde oversigten over vores ‘vidensbank’, som vi har valgt at kalde det, og uanset om du mangler et lån, vil have hjælp til at lægge et budget, eller om du bare gerne vil være lidt klogere på privatøkonomi, er vi sikre på, du nok skal finde noget, som kan hjælpe dig. Vi udbygger løbende vores vidensbank, så du er meget velkommen til at kigge forbi på et senere tidspunkt – måske er der en ny artikel, der kan hjælpe dig!

Derudover vil vi henlede din opmærksomhed på vores blog. Her skriver vores dygtige skribenter med jævne mellemrum artikler om aktuelle emner, som handler om økonomi, lån, budget, privatøkonomi, gæld og meget mere. Se vores blog her.

Et budget er et vigtigt værktøj for dem, som gerne vil have et større overblik over deres privatøkonomi. Vi har udviklet et budgetskema inklusiv lidt vejledning fra Kenneth Hansen, økonomisk ekspert i Luksusfælden, som kan hjælpe dig med at lægge et budget på en nem og brugervenlig måde. Klik ind og læs mere, og download budgetskemaet!

Det er ikke lige let at låne, om man er 18 eller 28. Ens alder betyder noget for, hvor villige de forskellige låneudbydere er til at låne en penge, og hvilke vilkår man kan få lån til. Det kan du læse mere om her, hvor du også kan få inspiration til, hvor du kan låne som ung. Klik ind og læs mere om at låne som ung!

Det er ikke umuligt at låne penge, hvis man er registreret i RKI, men det er mere besværligt. Vi har skrevet lidt om mulighederne for at låne som registreret i registret, og du kan også læse om, hvad du skal passe på og være opmærksom på. Klik ind og læs mere om at låne trods RKI!

Når du skal låne penge, kan du ikke komme uden om at støde på begrebet ÅOP. Det er måske det letteste redskab til at sammenligne forskellige lånemuligheder. Hvis du ikke er helt sikker på, hvad det betyder, og hvad det reelt gør for din situation, så klik ind og læs mere om ÅOP!

Mange er kritiske over for kviklån, og man skal også være påpasselig, inden man optager sådan et. Der kan dog være tilfælde, hvor det giver mening, og du kan læse mere om kviklån her.

Der findes mange forskellige lånetyper på markedet i dag, men de fleste falder inden for nogle generelle kategorier, og dem giver vi dig overblikket over her.

Det er svært at forholde sig til mange af de tal, man skal kigge på i forbindelse med et lån, og det kan være besværligt at gennemskue. Vi har forklaret, hvad det koster at låne en million, og hvorfor man ikke rigtig kan svare på det – til gengæld har vi et eksempel, som kan gøre det mere konkret for dig. Klik ind her og læs mere om at låne en million.

I vores ordbog kan du blive klogere på en masse forskellige termer, vendinger, ord og udtryk, der bliver brugt, når man taler om økonomi, lån og pengesager. Tjek vores ordbog og få en letforståelig forklaring på mange af de mest brugte udtryk inden for privatøkonomi, lån og penge. Klik her og kig i ordbogen.