Erhvervslån

Vækst din virksomhed med et Erhvervslån

5/5

Lånebeløb

10 000 - 1 000 000 kr.

Rente/år

5 - 20 %

Løbetid

6 - 18 mdr.

Svartid

1 time

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 150.000 kr.Løbetid: 18 måneder kr. Variabel debitorrente: 10 % ÅOP: 10 % Månedlig ydelse: 1990 kr. Samlede kredit omk.: 45820 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 185820 kr. Dette er et virksomhedslån med selvskyldnerkaution.
5/5

Lånebeløb

25 000 - 500 000 kr.

ÅOP

4,57 - 20,6 %

Løbetid

12 - 180 mdr.

Svartid

1 minut

100.000 kr. over 10 år. Månedlige ydelse: 1.086-1.856 kr. Variabel debitorrente: 3,55-19,95%. ÅOP: 4,57-20,6%. Samlede kreditomk.: 19.165-122.738 kr. Samlet tilbagebet.: 119.165-222.738 kr. Mdl. faktureringsgebyr: 29-34 kr.

4/5

Lånebeløb

10 000 - 300 000 kr.

Rentesats

3,49 - 20,99%

Løbetid

12 - 144 mdr.

Svartid

1 minut

Låneeksempel: Lån på 38000 kr. i 4 år. Mdl. ydelse 923 kr. med fast debitorrente på 7,3% og stiftelsesomkostninger på 500 kr. ÅOP før skat på 8,02% samlede ork. 6310 kr. Tilbagebetaling i alt 44310 kr. 14 dages fortrydelsesret.

Lånebeløb

15 000 - 750 000 DKK

Løbetid

12 - 24 måneder

Hvad koster et Erhvervslån med Ferratum Business? Deres gennemsnitlige rente om måneden ligger på 2.9 % af lånekapitalen. Men når de beregner erhvervslån, er det i sidste ende baseret på deres proprietære kreditvurdering af virksomheden. Derfor er det ikke muligt at give et præcist tal før ansøgningen.

MEN HUSK! At ansøgningen er gratis og uforpligtende, så det skader vel ikke at få et tilbud?

Værd at vide om erhvervslån

Erhvervslån kan være vigtige for likviditeten i virksomheden, når der skal investeres. Hvad, investeringen skal bruges til, er individuelt fra den ene virksomhed til den anden, men et erhvervslån kan være den saltvandsindsprøjtning af kapital, der er nødvendig for at bevæge sig fremad.

Alle virksomheder har brug for at styre, hvor mange penge de har stående på kistebunden på forskellige tidspunkter, og man kan altså rende ind i en situation, hvor der er brug for mere lige nu. Det til trods for, at virksomheden tjener fornuftigt med penge.

Hvis man arbejder på en større opgave, der bliver betalt, når opgaven er fuldført, er virksomheden sund, selvom der ikke er så mange penge på saldoen, mens man arbejder på opgaven.

Her kan det give mening med et erhvervslån, hvis der opstår behov for likvider på kort sigt. Selvom pengene nok skal komme senere, hjælper det ikke altid meget, når man står og skal bruge dem lige nu.

Erhvervslån til nyt udstyr

En typisk udgift, som mindre virksomheder kunne bruge et erhvervslån til, er nyt udstyr. Måske er det nye computere til kontoret, så man ikke skal vente på at starte op om morgenen og på at opdatere alskens software.

Det kunne også være etableringen af et nyt kontor, fordi man kan se, man er ved at vokse ud af rammerne på ens eksisterende kontor – der skal også købes nyt udstyr i form af belysning, skrivebord, IT-udstyr og så videre.

Måske er virksomheden ved at være på et niveau, hvor der skal tages flere møder ude af huset med potentielle kunder og samarbejdspartnere, og derfor giver det mening at købe en firmabil.

Der kan være mange årsager til, at man har brug for penge på kort sigt, som man godt ved vil komme senere, og her kan et erhvervslån altså fungere som et forskud på den indkomst, der kommer senere.

Erhvervslån til etablerede virksomheder

Når man snakker om erhvervslån, findes de i mange forskellige afskygninger, men den type, der er mest udbredt, som vi taler om, henvender sig til etablerede virksomheder. Derfor kan helt nystartede virksomheder ikke benytte sig af disse lån.

Nystartede virksomheder kan dog finde andre finansieringsmuligheder – blandt andet kan man kigge på at låne penge som privatperson, som kan bruges til startkapital i sin virksomhed.

Flere steder finder man krav om, at virksomheden har eksisteret i mindst 12 måneder, og at der er en vis omsætning i virksomheden, før man kan få godkendt et erhvervslån.

Det handler selvfølgelig om, at lånet tages i forbindelse med virksomheden, og selvom man selv hæfter for lånet, er tanken jo, det er virksomheden, der skal betale pengene tilbage. Derfor sætter mange kreditorer krav om, at der er en vis mængde økonomi i virksomheden, så det er realistisk, at virksomheden kan betale tilbage.

Tænk over din investering først

Flere kreditorer udregner lånets løbetid og dermed også ydelse ud fra det, erhvervslånet skal bruges til. Der skal nemlig være en plan med investeringen, før man får en godkendelse til at låne penge, og den plan skal man have overvejet grundigt først.

Hvis man eksempelvis vil låne penge til at udskifte computerne på kontoret, kigger man på, hvor længe man vil afskrive investeringen over. Hvis computerne er afskrevet helt efter 4 år, vil lånet løbe over 4 år i mange tilfælde.

Husk dog altid at tjekke med den enkelte kreditor og de lånevilkår, du bliver tilbudt, så du er sikker på, hvad du siger ja til.

Ud over at investeringen ofte vil diktere løbetiden og ydelsen, er det naturligvis også en god idé at tænke sine investeringer igennem, inden man bruger penge. Ligesom med så mange andre typer lån, er det en fordel at overveje sin situation, inden man låner.

Måske er det muligt at vente på, at den store igangværende opgave bliver gjort færdig, og man kan vente på betalingen fra den, eller måske findes der en løsning, der ikke kræver et lån. Det kan dog også være, man kommer frem til, at man har brug for et erhvervslån for at drive virksomheden fremad.