Sammenlign et bredt udvalg af forbrugslån

Find et forbrugslån, der passer til dig

Få mere at vide om forbrugslån

Hvad er et forbrugslån?

At bruge tid og energi på at finde det billigste forbrugslån vil i mange tilfælde være den investerede tid værd. Det, du kan opnå, er et lån med en lav rente, lave omkostninger og pengene med det samme. De billige forbrugslån findes derude.

De flestes formål med disse typer af lån, er at det skal bruges forbrug, derfor er forbrugslån det mest rammende navn. Ellers går navne som billig lån, hurtiglån, kviklån, sms lån osv. igen indenfor denne låntype. Som navnet siger, er formålet med dette lån at få penge, der kan bruges på forbrug. Det er typisk større udgifter som et bryllup, nye møbler til stuen eller lignende.

Hvad, du vælger at bruge pengene på, er helt op til dig selv. Det er her lige meget, om du vælger at bruge dem på den nyeste smartphone, computer, ferie, bryllup, konfirmation osv. Pointen er, at der ikke bliver sat spørgsmålstegn ved formålet bag ønsket om at låne penge. Et forbrugslån er et lån, du optager for at øge dit økonomiske råderum i en vis periode. Du rådes altid til ikke at låne mere, end hvad du skal bruge, da forbrugslån ofte kan ende med at blive en dyr affære og langvarigt at betale tilbage, hvis du misser en tilbage betaling.

Hvad koster et forbrugslån

Hvad du ender med at give for dit lån er vidt forskelligt. Du kan i princippet dele det op i tre grupper. Der er her tale om oprettelsesomkostninger, faste omkostninger og misvedligeholdt gæld. På den måde vil et forbrugslån være billigt for måske en person, men dyrt for en anden.

Hvilken du selv ligger i, kan du vurdere ud fra din egen økonomi i de fleste tilfælde. Hvis du har en god kreditvurdering, vil du blive tilbudt en lavere rente og du vil have rådighedsbeløbet til holde afbetalingen. Det eneste du ikke kan ændre på er oprettelsesomkostninger, disse er nogle gange højere grundet en lavere rente.  Derfor tjek altid op på omkostningerne i alt som er ÅOP og find ud af om de kan betale dette beløb. Du skulle nødigt misligholde din gæld, som gør det endnu dyrere at låne penge.

Forbrugslånsrente – renten er det nemmeste og det vigtigste at have styr på. Dette er dine faste månedlige omkostninger ved lånet, den er i de fleste tilfælde fast, eftersom at at de følger renten. Men få steder er det mulighed at få en variable rente, dette er en god ide at være opmærksom på. For en variable rente kan både blive den billigste, billigere eller dyreste afdragsordning. Den rente vi her snakker om er debitorrenten, den rente som fortæller alle omkostninger ved lånet er ÅOP. Så en billig rente er det samme som at finde en lav ÅOP, det er de årlige omkostninger i procent. 

Derfor er det ikke muligt bare at dige det her er det billigste forbrugslån, derimod er det nemmere at sige det her er billige forbrugslån. Du har her muligheden for at spare penge fordi deres produkt er billig i forhold til konkurrenterne. 

Se mere om, hvad det koster fx at låne en million her.

Oversigt over forbrugslån

For at gøre alt nemmere for dig, er det vigtigt at holde overblikket. Der findes så mange muligheder for at låne penge i dag, at det hurtigt kan blive uoverskueligt og mange bare tager det første og bedste. Men i de fleste tilfæde er det første ikke det bedste, her handler det om markedføringen. Derfor husk altid at tjekke op på alle dine muligheder, så du ikke ender i luksusfælden som så mange andre desværre.

Du kan igennem SeLaan.dk nemt og hurtigt se en forbrugslån oversigt over billige forbrugslån. Det er med til at hjælpe dig til hurtigere at skabe et overblik over hvilke muligheder du har og derved vælge det rigtige lån første gang.

Fordele og ulemper

Er der ikke ulemper ved alt nu til dags, handler det i bund og grund ikke om at der bare skal være flere fordele end ulemper? Der er vi jo alle vidt forskellige, men et forbrugslån har både gode og dårlige ting ved sig. Du kan for det første vælge om det skal være et online lån eller i banken.

Forbrugslån i banken også det man normalvis ville kalde et privatlån. Dette er det billigste forbrugslån du kan tage, men også det med længst svartid og det sværeste at blive godkendt til. Du skal ved de fleste banklån kunne påvise en solid økonomi og allerede have en mængde penge, der stilles som sikkerhed for lånet. Det kommer selvfølgelig an på lånets størrelse og en kreditvurdering. Men hvis du bliver godkendt i banken, er det helt klart det billigste forbrugslån.

Hvis du derimod har problemer med at blive godkendt i din bank, eller at du bare har brug for pengene indenfor de næste par dage. Så er du nødsaget til at skulle tage et online lån, eller rettere et forbrugslån. Om man er til denne type af lån, er vidt forskelligt. Du kan ikke tale uden om at der er virkelig mange goder ved lånene som du ikke får ved en bank.

  • Nem online ansøgning – tager maks 5 minutter.
  • Hurtig godkendelse indenfor 15 minutter i de fleste tilfælde.
  • Udbetaling inden for 24 timer.
  • God kundeservice – længere åbningstider i hverdag og weekender.
  • Lån penge uden at stille sikkerhed

Men en negativ ting du ikke kommer udenom ved at låne penge online er den højere rente. Men dette er hvad der følger med alle disse andre goder, man kan ikke forvente at få alt. Det er især en sikkerhed for låneudbyderen da du du allerede ingen sikkerhed har stillet og fået pengene med det samme. Du skal ikke tro at det ikke er muligt at finde gode renter og du skal ikke tro du bliver snydt på nogen måde. Stort set alle udbydere ønsker ikke at du optager et forbrugslån hvis du ikke kan betale det retur. Derfor er det vigtigste i hele processen at du har en god kreditvurdering, så du ikke sætter dig selv i gæld du ikke kan betale retur. Det er dine ønsker og behov der er i føresædet igennem hele låneperioden. 

Ansøg om forbrugslån

Processen fra du sender din ansøgning afsted omkring det billige forbrugslån du fandt, til du har pengene på kontoen er utrolig kort. Hvis alt går som det skal, vil du normalt opleve at du har fået pengene indenfor en time fra godkendelsen. Det hele kommer til at forløbe således:

  1. Du udfylder ansøgning med låneoplysninger og personligeoplysninger.
  2. Du bliver godkendt af låneudbyderen på 15 minutter.
  3. Skriver under på låneaftalen og modtager dernest pengene indenfor 1 time.

Mere skal der ikke til for låne penge mere. Det hele kan hurtigt og nemt gøres hjemme fra dine trygge rammer i hjemmet. Du skal ikke længere ned i din bank og pitche din ide om hvorfor du skal låne penge til din nye computer. Fordelene taler mere for denne slags lån selvom det er dyrere, derfor vælger mange også denne type. 

Men også bare friheden ved selv a kunne bestemme over hvad “MIT” forbrugslån skal bruges, det er ikke noget der vedkommer banken eller dem man låner af. Dette taler til mange mennesker og hjælper dem med at kunne låne penge til det de måske ikke har lysten til at snakke om.

Forbrugslån eller kreditkort?

For nogle vil det være det helt rigtige at tage et forbrugslån, men for andre vil det give mere mening at få sig et kreditkort, når de står og mangler noget lige nu og her, men ikke har pengene i hånden (eller på kontoen eller i pungen, eller hvor man nu har sine penge).

Fordelen ved et forbrugslån kontra et kreditkort i denne situation vil typisk være, at der er lidt mere overblik over den økonomiske situation, når man tager et lån. 

Man får stukket en pose penge i hånden, man kan bruge på det, man har lyst til. Det er i bund og grund det, et forbrugslån går ud på. Det betyder, at man ved, hvad man skylder, og der er en meget klar plan for, hvornår det lån skal betales tilbage.

Hvis man tænker, at man skal lån penge nu, er der også hurtige løsninger, man kan kigge på.

Et kreditkort giver dig til gengæld mere fleksibilitet, end et forbrugslån typisk gør. Man vil ofte kunne betale begge dele ud, når man kan og vil, men med et kreditkort kan man også strække de økonomiske muligheder lidt længere. Der er også mulighed for selv at skrue op og ned for forbruget inden for den kredit, der følger med kortet.

Til gengæld er det for nogle lidt mere uoverskueligt, når der ikke er en fast termin hver måned. Man skal selv holde øje med, hvornår man skal indbetale på sin kredit, så man får betalt det, man skylder, og så renterne ikke bliver forhøjet, fordi man betaler for sent.

Forbrugslån kan indfri dine drømme

Med et forbrugslån vil du opleve, at du får friheden til at bruge pengene på lige præcis det, du har lyst til. Der er ikke krav om, at du skal bruge pengene på en bil, som der vil være krav til ved et billån, eksempelvis.

Det betyder altså, at du potentielt kan få opfyldt dine drømme med et forbrugslån, hvis du har økonomien til det. Det er vigtigt at huske på, at man naturligvis skal have den økonomiske kapacitet til at bære lånet og ydelserne på lånet i sin økonomi, inden man takker ja til et lånetilbud.

Har man plads til det i sin økonomi, kan man dog få indfriet sine drømme. 

Måske har man længe drømt om en jordomrejse, et designermøbel eller et særligt kursus, der kan give en kompetencer til at få drømmejobbet. Uanset hvad du måtte drømme om, kan du bruge pengene fra et forbrugslån til lige præcis det, du gerne vil.