Gratis streaming af film er muligt – spar Netflix og HBO væk

Her på bloggen kan vi godt lide at dele ud af vores sparetips, så du kan få en bedre økonomi. Det giver dig bedre muligheder, når du vil tage et lån, og det kan give dig mere ro på din økonomi og den vej igennem mere ro på hele din hverdag.

Noget, vi er glade for i Danmark, er streaming af film og serier, og det giver sådan set også rigtig god mening – det er nemlig smart at kunne se film og serier, når man gerne vil, uden man behøver at investere i utallige dvd’er.

Udfordringen kan være, at man enten glemmer, at man har abonneret på disse tjenester som Netflix, HBO, TV2 Play eller Amazon Prime, men man kan også vide det og bare ikke bruge det. I begge tilfælde er det dog et værre spild af penge.

Er ens behov ikke til de allernyeste film og serier, men vil man stadig gerne kunne sætte en film på i ny og næ, kan man dog slippe for at betale for streamingtjenesterne. Man kan streame gratis.

Biblioteket er gået online

”Hemmeligheden”, som er sat i citationstegn, for det er slet ikke en hemmelighed, er bibliotekerne. Nærmere betegnet Filmstriben, som står for bibliotekernes udbud af film og serier, man kan streame hjemmefra.

Bibliotekerne har længe været en god kilde til multimedieunderholdning, og nu kan man altså også sidde hjemme i sofaen og låne film og serier. Udvalget er naturligvis ikke det samme, som er det hos de store, kommercielle streamingtjenester, men der er god underholdning at finde.

Derudover er det ikke mindst gratis, og derfor kan man sagtens lade sig underholde af bibliotekerne, hvis ens behov ikke er så stort. Man kan altså spare penge i sit månedlige budget.

Klassikere, festivalfilm og meget til børn

Udvalget på Filmstriben er faktisk ganske fint, hvis man ser bort fra de allernyeste film. Er man til klassikerne, er der masser af timers film, og man kan også finde en række film fra forskellige filmfestivaller. Filmfestivaller bliver af nogle set som lidt snobbede, men der er altså noget kvalitet i disse film, og Filmstriben er et oplagt sted at give disse film en chance.

Selvom det ikke er prisvindere ved filmfestivaller, er der stadig mange mindre kendte film, der kan levere god underholdning.

Af klassikere kan man i skrivende stund eksempelvis finde film som den oprindelige Django, Iskoldt begær (Basic Instinct på engelsk) og Love Actually. Man kan dog også finde nyere storfilm, eksempelvis Tarantinos The Hateful Eight, og den storroste koreanske gyser Train to Busan fra henholdsvis 2015 og 2016.

Endelig er der et bredt udvalg af film og serier til børn, blandt andet film med Asterix, og en masse andre tilbud til børn.

Udvid dine filmiske horisonter

Med Filmstriben får du en oplagt mulighed for at udvide dine filmiste horisonter og prøve at se noget, du ellers ikke ville se. Der findes mange forskellige tiltag, der skal forsøge at skubbe filmmediet yderligere, og selvom det kan give både nogle knap så gode og fremragende film, skylder man næsten sig selv at prøve.

Blandt andet har filmfestivaller forsøgt at give en stemme til dem, der gerne vil prøve noget nyt. En kendt festival som Sundance forsøger at give plads til de mindre og uafhængige film, i Holland har man haft Viva la Focus, som drejer sig om film til mobilen og herhjemme har vi CPH:DOX, der fokuserer på dokumentarer.

Måske tænker man, at Viva la Focus og mobilfilmene ikke lige er ens kop te, men så er der altid andet at prøve, som måske kan udvide ens smag.

Et par begrænsninger

Filmstriben er, som det så tydeligt fremgår, et fremragende alternativ til at betale for et abonnement til en streamingtjeneste, hvis ens behov er i den lave ende. Dog er der nogle begrænsninger, man måske skal være opmærksom på.

Interfacet eller brugeroplevelsen er ikke den bedste i hele verden. Der er mulighed for at gå ned i kategorier og filtrere lidt, men ofte får man mest ud af at klikke rundt et stykke tid og skrive en lille ønskeseddel af film ned. Så kan man søge direkte efter dem.

Derudover er det forskelligt, hvor meget man kan bruge Filmstriben – det er nemlig ens lokale bibliotek, der bestemmer, hvor mange film man kan låne over en given periode. Dog bør det ikke være en udfordring for mange, der kan nøjes med Filmstribens udvalg, men det er værd at huske på alligevel.

Skriv en kommentar