Minilån

Sammenlign minilån og find det rigtige for dig

Værd at vide om minilån

Minilån er navnet på lån, der har et relativt lavt lånebeløb. Det er jo sådan set simpelt nok, men hvis du leder efter en stenhård definition af, hvornår noget er et minilån, så bliver du skuffet. Der er ikke et fast interval af lånebeløb, som kaldes minilån.

Typisk vil du dog finde øvre grænser, ser ligger på omkring 15.000 til 20.000 kroner eller noget i den stil, når du falder over minilån på nettet. Som du kan se i oversigten ovenfor, hjælper vi med at sammenligne lån helt ned til 100 kroner i lånet fra Bonuslån, og det vil helt bestemt ligge i kategorien for minilån.

Hos os har vi på denne side samlet lån, der kan gå ned til 10.000 kroner eller mindre, men du skal altså ikke blive forvirret, hvis du ser minilån andre steder, som har højere lånebeløb.

Nogle gange handler det også om perspektiv, da en af udbyderne i vores oversigter, nemlig Vexa, tilbyder lån helt op til en million kroner. I sammenligningen med det, er et lån på 20.000 kroner måske ikke så meget, og så kan man sagtens kalde det et minilån, mens det i andre sammenhænge vil lyde af meget mere. Derfor er grænsen rimelig flydende.

Minilån er ofte kviklån

Som du måske har lagt mærke til, findes en del af udbyderne i vores tjeneste under flere kategorier. Et lån kan også sagtens høre til flere steder, uden det er forkert, og i tilfældet med minilån vil det ofte være sådan, at de også kan passe ind under kategorien kviklån.

Med lånene med de små beløb er det ofte også lån, du kan finde online, så nogle vil også kalde dem online lån, og dem er der mange størrelser på. Skal du låne penge, og vælger du et lille beløb, og vælger du en udbyder, som kan låne dig pengene hurtigt online uden sikkerhed, står du i princippet med mange lån på en gang, som selvfølgelig kun er ét enkelt lån.

Dog vil man kunne kalde det både forbrugslån, online lån, kviklån og minilån, uden man vil sige noget forkert.

I og for sig er terminologien heller ikke så vigtig, det er til gengæld, at man læser sit lånetilbud godt igennem, så man er sikker på, hvilken aftale man indgår. Det gælder både for minilån, kviklån og alle andre lånetyper.

Minilån er oplagte til tilbudsjagt og ulykkesfugle

Man kan i og for sig bruge minilån til lige det, man har lyst til. Det er så godt som altid et forbrugslån, og derfor kan du forbruge pengene, som ud har lyst til. Det står dig frit for, om du vil betale for en tur på restaurant, nye tennissko eller en græsslåmaskine.

Hos SeLaan.dk prædiker vi fornuft i økonomien, og lån kan være helt fine, men det skal være de rigtige situationer, man låner i, og minilån har også sin berettigelse i en række situationer.

Tilbudsjægerne vil kunne gøre brug af minilån til at købe noget, de ser på tilbud, efter de har brugt deres rådighedsbeløb for måneden. Hvis man lægger 2000 kroner til forbrug til side om måneden, og de er brugt, når man spotter en røremaskine til 1500 kroner, som er sat ned fra 5000, kan det være, man skulle låne pengene og tage dem fra næste måneds forbrugspost.

For de uheldige kunne det være, man tabte sin telefon, så den gik i stykker. I stedet for at være uden telefon i nogle måneder, indtil man fik sparet op til en ny, kunne man tage et minilån, så man kan komme hurtigt i kontakt med familie og venner igen.

Husk dog på, at du skal have luft i økonomien til at betale et lån tilbage, inden du optager det. Du kan eventuelt finde hjælp til at lægge et budget på vores side om budget og med en skabelon til et budgetskema.

Kig på omkostningerne

Med minilån er det vigtigt at kigge på omkostningerne, inden man accepterer et tilbud. De små lån er ofte hurtigt betalt tilbage, og derfor betyder det ikke så meget, om renten er høj – der er ikke meget tid, der kan løbe renter på.

Derimod kan der være forholdsmæssigt høje omkostninger ved lånet, eksempelvis til etableringen af lånet. Det betyder ikke nødvendigvis, at disse omkostninger er højere end ved andre lån, men når lånebeløbet ved minilån er det mindre, vil de samme omkostninger være relativt større.

Udgangspunktet i lånebeløbet er også tankegangen bag ÅOP, som er den nok bedste tommelfingerregel til at sammenligne lån.

Er kreditkort bedre?

Måske er det slet ikke et minilån, der er det bedste for dig. Det kan være, at et kreditkort passer dig bedre. Et kreditkort kan være en bedre løsning for nogle, fordi det er en lidt mere fleksibel måde at bruge penge på, inden man har tjent dem hjem, ligesom et lån jo er.

Sådan set er et kreditkort lidt af det samme som at få en kassekredit eller kredit tilknyttet sin konto og betalingskort, så man lovligt kan trække over, og saldoen ryger under 0 kroner, men et dedikeret kreditkort kommer som regel med andre fordele.

Tanken er, at hvis du får brug for at bruge flere penge, end der står på din konto, kan du gøre det med god samvittighed med et kreditkort, og så er et minilån måske ikke nødvendigt.

Sammenlign minilån, inden du beslutter dig

Uanset hvilken type lån eller kredit du vælger, er det en god idé at sammenligne de lånemuligheder, du har. Vi anbefaler, at du indhenter flere konkrete lånetilbud, så du har alle detaljerne på bordet, men det bliver naturligvis uoverskueligt, hvis du skal indhente 50 tilbud og sammenligne dem.

Derfor er det smart at lave sammenligningen på forhånd, som du kan ovenfor. Hvis du finder ud af, hvor mange penge du gerne vil låne, kan du sortere dem fra, der ikke tilbyder det lånebeløb, og så kan du kigge på løbetid og ÅOP for at finde ud af, om der er potentiale i nogle af udbyderne for dig.

Når du har fundet nogle, der kunne være interessante, klikker du videre ind til låneudbyderens side og beder om at få tilsendt et konkret tilbud, og så kan du kigge på detaljerne i de tilbud, inden du tager den endelige beslutning.