3 ting du skal holde øje med, før du køber bil

For at kunne guide dig bedst muligt, når det kommer til det at købe en bil, har vi allieret os med Autouncle, som er en god platform at finde sin næste brugte bil på. Vi hjælper med at finde et godt billån, og Autouncle kan hjælpe dig med at finde den rette bil.

I samarbejde med Autouncle

Det er lidt af en jungle derude, når man står og skal have sig en ny bil. Der er nemlig en hel del at tage højde for. Læg dertil, at et bilkøb er en af de største investeringer, som vi fortager os. Derfor skal det naturligvis også gøres ordentligt. Men junglen af biler kan være overvældende.

Måske har du på forhånd en ide om, hvad du går efter. Så du har forlængst været en tur på google, du har allerede set videoer på Youtube og du har måske også lige været inde og tjekke markedet på diverse brugtbilsportaler. Men hold da op! Alle bilerne ser jo fine ud på billederne. Men før du går videre, så hold lige igen. Kunsten er her ikke at købe et smukkeseret lig.

Derfor er der lige et par ting, som du bør tjekke, før du giver håndtryk og sætterne pengene ind på sælgers konto.

Er den troværdig?

Træerne vokser sjældent ind i himmelen. Så hvis drømmebilen findes til en pris, der er FOR god, så overvej lige et par ting først:

Hvordan er billederne taget. Er der nok billeder til at dokumentere, at det der står i annonceteksten er rigtigt. Der står måske, at den er ‘super velholdt’, men på billederne har den ikke en gang været en tur i vaskehallen.

Og hvad med sælger, virker han pålidelig? På Forbrugerstyrelses hjemmeside kan du slå op, hvilke forhandlere, der har igangværende klagesager: forbrug.dk – firmatjek.

På hjemmeside Trustpilot er det også muligt at finde oplysninger om forhandlere, hvis du søger på forhandlerens hjemmeside-adresse: trustpilot.dk Her vil tidligere kunder have berettet om deres oplevelser med sælger. Der kan du få indblik i, om det er en sælger man skal undgå.

Hvis du handler privat, er Google Streetview og Facebook altid gode.

Lad dig ikke forblinde af billeder med store fælge og lædersæder, for det meste her i verden er ikke gratis, så hvis prisen er usandsynlig lav, så kig ekstra godt efter.

Se bilen grundigt efter

Da du var lille, var reglen oftest “Nok se, men ikke røre”. Men nu er du blevet voksen, så det er tid til både at se og røre.
For en bil kan godt se flot ud, men husk nu at tage luppen frem! Det er i detaljen, du finder bilens sande tilstand.

Du skal også se efter buler og ridser. ‘Bilkabuler’ skal du ikke blive nervøs over, men du skal til gengæld være opmærksom på farveforskel i bilens lakering, da der kan have været forsøg på at skjule tidligere skader. Større buler kan også give et billede af den tidligere ejers behandling af bilen.
Tjek også dækmønster – er dækkene godt slidte skal du snart ud og købe nye. Og husk! Tjek ALLE fire hjul.

Kig efter om servicebogen er udfyldt. I de fleste servicebøger er bilens serviceinterval nedskrevet.

Så se efter om serviceintervallerne er blevet overholdt, og hvornår sidste service er udført. Herunder, tjek om tandremmen er blevet skiftet, og hvornår det er gjort. Den er dyr at få skiftet, især hvis du opdager det for sent.

Nogle biler har lange garantier, men de glæder kun, hvis bilen er blevet serviceret korrekt og har overholdt diverse kontroller. Så kig i bilens servicebog!

Det kan være godt at tjekke, om der er gæld i bilen man køber. For hvis du overtager bilen, så kan du risikere at overtage gælden også. Ud fra bilens nummerplade kan informationer fra synsrapporter findes og eventuel restgæld i bilen kan undersøges. Her kan du også fange muligt kilometerfusk. Det finder du link til her og her.

Et andet godt råd, er at finde bilmodellen, du har kig på, og så finde den samme model, der har gået det dobbelte. Så kan du nemmere se, hvor bilmodellens svagheder er. Den viden kan du så bruge, når du skal både kigge på og røre ved den bil, der har fanget din interesse.

Prøvekør bilen

Du skal altid, altid huske at prøve bilen! Det er her, du mærker bilens sande jeg.

Sæt dig ind i bilen og ryk og tryk i alle håndtag og på alle knapper. Knirker de, er de løse eller virker slidte, så overvej lige bilen en ekstra gang.

Det er altid vigtigt at prøve bilen – helst uden sælger. Tag en god lang tur, som du måske har forberedt hjemmefra. Her vil fejl og problemer muligvis vise sig.

Når du er kommet ud på vejene, skal du tjekke bremser og styretøjet. Lav et par nødopbremsninger, se om bilen reagerer og føles sikker.

Kør zigzag, og mærk efter, om bilen styrer der hen, hvor du vil, eller om der er slør i rattet.

Tjek servicelamperne – og vær opmærksom, hvis én eller flere af dem lyser. For lige her skal en lysende lampe jo ses som en advarsel.

Tjek varmeanlæg og blæsere. Skru helt op i begge og mærk efter, kan det blæse og køle, måske airconditionen ikke virker.

Du bør også prøve sædevarmen og andre af bilens el-styrede funktioner af, som for eksempel elruder og elopvarmede bagrude.

Skriv en kommentar