Hvordan virker samlelån egentlig? Bliv klogere på at samle lån her!

Måske har du hørt om samlelån. Hvis du allerede er helt med på, hvad samlelån er og går ud på, og vil du gerne kigge nærmere og få nogle tilbud, kan du kigge på vores side med samlelån. Der skal nok være nogle for dig.

Har du ikke helt styr på samlelån, kan du stadig kigge på den side, for der har vi også samlet lidt information, men her i denne artikel tager vi et kig på, hvordan samlelån egentlig fungerer. Samlelån kunne nemlig let vise sig at kunne spare dig for mange penge.

Navnet afslører jo lidt, hvad det hele går ud på, men det er ikke desto mindre smart at få samlet sine lån et enkelt sted, hvis man har mange små lån. Det er nemlig det, et samlelån går ud på.

I stedet for at skylde lidt til en række forskellige kreditorer, kan man samle det hele til en enkelt. Det gør det noget lettere at holde styr på for mange mennesker, og overblik i økonomien er en anden ting, der kan være guld værd.

Herunder kan du blive klogere på, hvordan et samlelån virker.

Du har flere mindre lån rundt omkring

Det er helt naturligt at låne penge, og så godt som alle vil have brug for at låne penge til noget i løbet af deres liv. Derfor kan man godt komme ud for den situation, hvor man har flere forskellige lån, som kører sideløbende.

Måske har man lånt til den store bryllupsfest, man har ønsket at låne uden sikkerhed til en brugt bil, man har lånt til at skifte en ødelagt sofa ud, og så kom der en uventet tandlægeregning, man også har måttet låne til.

Det er 4 forskellige lån, der måske er lånt ved 4 forskellige kreditorer, som har forskellige lånebeløb, forskellige gebyrstrukturer, forskellige renter og så videre. Det kan godt blive svært at holde styr på, hvad der skal betales hvornår.

Her er det smart at kunne samle sine lån, så man kan få det gode overblik tilbage, og så man slipper for at skulle betale gebyrer 4 gange til 4 lån i stedet for 1 gang til 1 samlelån.

Færre omkostninger – ofte lavere rente

Med et samlelån slipper du så godt som altid med lavere omkostninger omkring lånet. Netop som skrevet ovenfor er der færre gebyrer at betale, når man kun skal lave en overførsel, end når man skal lave mange. En del lånefirmaer tager nemlig et gebyr, når der skal indbetales penge til at afdrage lånet.

I stedet for at gøre det til 4 steder eksempelvis, kan man slippe med at gøre det til 1 sted, og det sparer man penge på.

Ofte vil man også kunne få en lavere rente, end i hvert fald nogle af de lån, man har taget. Det giver mest mening at samle forbrugslån uden sikkerhed, fordi det ofte er dem, der kan hobe sig op. Det kan være kviklån og sms-lån.

Hvis man har tænkt, at man skal låne penge hurtigt på et eller andet tidspunkt, har man sandsynligvis ikke fået den bedste aftale, og med et samlelån kan man altså optimere sine vilkår.

Ved disse lånetyper er renten ofte lidt højere end lån med sikkerhed, og derfor vil man tit kunne finde samlelån med lavere rente end ens eksisterende lån. Dog kan en lidt højere rente stadig være en god forretning, hvis de øvrige omkostninger er lavere – derfor skal man som regel kigge nærmere på ÅOP end på renten.

Kreditvurderingen giver dig en bedre aftale

Ligesom med så mange andre lånetyper er det en fordel at have styr på sin økonomi. En god kreditvurdering er også ved samlelån med til at give dig en fordel, når du skal låne penge, og det er i praksis det, der sker, når du får et samlelån. Det kommer der lidt mere om i næste afsnit.

Når udlåneren kan se, at du betaler dine ting til tiden, er der mindre risiko for, at kreditor ikke får sine penge og dermed taber penge. Derfor er kreditor mere tilbøjelig til at give en lavere rente eller lignende, så man slipper lidt billigere, hvis man får en god kreditvurdering.

Et samlelån er et nyt lån

Når du beslutter dig for at benytte dig af et samlelån, skal man huske på, at det jo er et nyt lån, man optager. Der er ikke noget farligt i det, men man skal bare huske på det.

Det foregår sådan, at man typisk indsender en liste over de lån, man har i forvejen til de kreditorer, der tilbyder samlelån, så kreditor kan se, hvor mange penge man skylder. Det kan samlelånsudbyderen så bruge til at beregne et tilbud ud fra.

Hvis du accepterer det, indfrier samlelånsudbyderen alle dine lån hos dine tidligere kreditorer, og i stedet har du nu et lån svarende til den resterende sum af de tidligere lån, men nu har du det hos en enkelt kreditor i stedet for en række.

Skriv en kommentar