Husk at shoppe el – du kan spare penge på elektriciteten

Når man skal kigge på sit budget, og man gerne vil trimme nogle af udgifterne, er et overset punkt for mange elregningen. Rigtig mange mennesker tænker ikke over, at den elektricitet, der kommer ud af væggene, reelt er et produkt ligesom eksempelvis internettet i ens bredbånd.

Ligesom med ens bredbånd er der flere leverandører, og der kan faktisk godt være penge at spare, hvis man vælger den rigtige eludbyder.

Man skal være opmærksom på, at det ikke er alle elselskaber, der kan levere strøm til alle husstande, så man må undersøge, hvad der er muligt på ens egen adresse. De fleste leverandører kan ganske let give dig et overblik over, om de kan levere til dig.

Et godt sted at få et hurtigt overblik er på elpris.dk. Her kan du sammenligne forskellige løsninger, som kan give dig strøm i stikkontakten, og du kan få et overblik over priser.

Spar på strømmen, spar penge

Det er jo ikke raketvidenskab, men ud over at finde en leverandør af strøm, der er billigere end ens nuværende, kan man naturligvis også skrue lidt ned for strømforbruget. Det siger sig selv, at hvis man bruger mindre, skal man ikke betale for lige så meget.

Hvis man sparer lidt på strømmen, kan man også tanke lidt op på den grønne samvittighed, for det er jo en klimamæssig god ting at nedsætte sit elforbrug – uanset prisen på el.

Det gælder også på alle mulige andre områder end el, og det er altid smart at nedsætte sit forbrug, hvis man gerne vil spare penge.

Den gode økonomi giver bedre lån

Selvom det ikke er mange hundrede tusinde kroner, man kan spare ved at finde et billigere elselskab, er det alligevel noget. En familie på 2 voksne og 2 børn bruger i som tommelfingerregel omkring 4500 kWh om året, og kan man spare 40 øre pr. kWh bliver det til en besparelse på omkring 1800 kroner om året. Kan man sætte strømforbruger ned til eksempelvis 3500 kWh i stedet, kan man mange steder spare over 1000 kroner om året bare på et mindre forbrug.

Det er penge, der kan lune andre steder, og der skal ikke mange af den slags besparelser til, inden økonomien får et mere lyst skær.

En sund økonomi er også med til at give en bedre kreditvurdering, og det er med til at give dig bedre vilkår, hvis du skal låne penge. Det handler om at minimere risikoen, som en kreditor tager på sig, når låneudbyderen låner penge ud. Mindre risiko giver bedre vilkår.

Grøn el, varme og vand er en mulighed

I disse tider er det meget oppe i tiden at tænke på miljøet og klimaet. Det kan man også gøre med sit valg af el, for mange selskaber tilbyder forskellige produkter, som på den ene eller den anden måde er gode for klimaet. Der er også selskaber, der udelukkende tilbyder strøm med klimamæssig bevidsthed.

Det er også muligt at kigge på andre grønne tiltag, som kan være med til at sænke udgifterne til sit energi- og vandforbrug. Den generelle tanke med at mindre forbrug giver en mindre regning kan også tænkes ind over varme og vand.

Vandbesparende vandhaner og brusere kan skære ned på vandforbruget, og varmepumper kan sikre en mindre varmeregning. Luft til vand er en af de mindre krævende installationer, når det kommer til varmepumper, og er man interesseret, kan man så et tilbud på luft til vand varmepumper, som kan illustrere prisen og besparelsen.

Skriv en kommentar