Kender du Singles Day? Her kan du spare penge ligesom Black Friday

Hvor Black Friday er blevet importeret til Danmark fra USA er der en ny forbrugsdag, der er ved at vokse her i landet, men den er fra Kina. Det er Singles Day, og det er faktisk verdens største shoppingdag – endda større end Black Friday på verdensplan!

I Danmark er vi ikke helt deroppe, hvor Singles Day lægger alle varelagre ned på grund af en stormflod af kunder, men der er så småt ved at komme mere gange i dagen her i Danmark.

Dagen stammer fra Kina, som sagt, og tanken bag dagen er, at man skal hylde, at man er single. Man skal gøre noget for sig selv på denne dag, og det kan man gøre ved at købe noget lækkert og fedt, man længe har villet have.

I Kina er kulturen noget anderledes end i Danmark, så det at hylde singletilværelsen er ikke så stor en ting herhjemme, men tilbuddene kan de fleste relatere til.

Singles Day er altid 11. november

Nogle mærkedage flytter sig lidt rundt som påske eller Black Friday, hvor andre altid er den samme dag. Singles Day falder i den sidste kategori, for det er altid den 11. november – dagen hvis dato kan skrives 11.11, altså med fire 1-taller.

Tallet 1 er selvfølgelig symbolet på det at være et individ og det at være alene. Derfor var 11. november 2011 også en meget populær dag i forbindelse med Singles Day, fordi man også fik de to 1-taller fra året, så datoen hed 11.11.11.

Idéen til Singles Day skulle være opstået på et kinesisk universitet i 1993, hvor idéen så spredte sig til andre universiteter. Med internettets udbredelse, endte Singles Day også med at sprede sig til andre lande, hvor butikkerne så kunne samle op og udnytte dagen.

Par kan også være med

Hvor Singles Day oprindeligt blev brugt til at hylde singletilværelsen, er par dog også begyndt at bruge dagen til at markere deres kærlighed. Igen kommer det lidt til at gå på, hvordan datoen kan skrives, nemlig 11.11.

Man kan kigge på det som fire 1-taller, men man kan også kigge på det som to par. Hvor 1-tallet repræsenterer individet, så kan datoen læses som 2 par individer, der har valgt at stille sig på samme side – altså at danne par.

Dagen hedder dog stadig Singles Day, men single-delen behøver altså ikke fylde så meget, som det har gjort tidligere.

Gode Singles Day-tilbud i Danmark

Efter dagen er kommet til Danmark, kan man også finde gode tilbud på forskellige ting i Danmark. Ligesom Black Friday er der efterhånden ved at være en del butikker, som har særlige tilbud denne dag, og mange følger temaet med selvforkælelse.

Store, etablerede kæder som Elgiganten og Bilka og også kendte butikker som Coolshop og Saxo er ved at have hoppet med på Singles Day-bølgen, så der skulle være noget for enhver.

Hvis man vil have en oversigt over nogle af de større butikker og kæder, der markerer Singles Day med gode tilbud, kan man kigge på PriceRunners oversigt. Her får man et hurtigt overblik over de større butikker, der er med.

Forbrugslån og kviklån til Singles Day

Som altid skal man være opmærksom, inden man tager et lån, men hvis man er faldet over noget, man ikke kan leve uden, og man har brug for hjælp til at kunne lægge betalingen, er det forbrugslån, man skal kigge efter.

Det er jo i allerhøjeste grad forbrug, pengene skal bruges til, og derfor er det forbrugslån, man er ude i. Det kan være, man skal kigge efter kviklån, hvor ekspederingen af lånet er hurtig, og pengene hurtigt kan nå ens konto, så man kan bruge dem.

Husk dog altid at læse lånepapirerne godt igennem, inden du accepterer, og tænk altid over de omkostninger, der findes i forbindelse med lånet.

Skriv en kommentar