Online lån er bekvemme for de fleste – måske derfor er de populære

For bare 20 år siden var det næsten utænkeligt, at man kunne forestille sig, at man kunne låne penge over nettet. Internettet var ikke langt i sin udvikling, og det med penge gennem internettet var stadig noget lidt specielt.

Faktisk er det i år 20 år siden, den første transaktion med et Dankort gennem internettet blev foretaget – det kan man læse lidt mere om på FDIH’s hjemmeside. Når det først lige var blevet muligt at købe med Dankort, var der ikke mange, der tænke på online lån.

Virkeligheden er dog en anden i dag, hvor onlinehandel er en integreret del af manges hverdag og forbrugsmønster. FDIH fortæller eksempelvis, at der blev foretaget 128 millioner betalinger med Dankort på nettet sidste år, hvor det i 1999 var 87.688.

Der kan være flere grunde til, at online forbrug og online lån er blevet mere populære, men en af dem er sandsynligvis, at det er så let.

Alt er på plads i Danmark

Vores placering i Danmark er en del af grunden til, det er så let. Ikke Danmarks geografiske placering i verden, men det at vi bor i Danmark. Vi er nemlig så heldige at have mange vigtige forudsætninger for at være digitalt med på vognen.

Overordnet set har vi penge nok til at købe hardware, der kører godt og uden gnidninger, vi har en del lovgivning på plads, der beskytter forbrugerne og sætter krav til virksomhederne, og vi har en digital infrastruktur, som mange andre lande er misundelige på.

Stort set uanset hvor vi er, er der god og hurtig dækning på mobilnettet med 4G, og de fleste har fornuftigt og stabilt bredbånd derhjemme.

Vi har altså både udstyret, dækningen og det juridiske setup til at få alt muligt til at ske online. Vi er endda så investerede, at NemID nu kommer som en app, så man kan bekræfte en masse ting på nettet uden at skulle skifte over til noget så analogt som et nøglekort.

Vi er mere trygge ved teknologi nu

En anden faktor må være, at vi med tiden er blevet mere trygge ved teknologien og dens muligheder. Dermed ikke sagt, at vi alle bare overgiver os til teknologien, og det gør vi ikke, og det skal vi ikke, men vi stoler mere på de teknologiske muligheder nu.

Efterhånden er der en del af os, som er ved at have haft internettet inde på livet gennem mange år i form af e-mails, apps på smartphonen, browsere og meget mere. Vi ved meget bedre, hvad det drejer sig om nu, end vi gjorde for år tilbage.

De fleste ved godt, hvad de skal kigge efter for at føle sig sikre på nettet. Eksempelvis kigger man efter et SSL-certifikat, så siden er sikker, og man kan kigge på afsendermailadressen, når der kommer mails fra banken om, at ens konto er spærret. Det er med til at gøre os mere trygge.

Når vi så er mere trygge ved at bruge nettet til forskellige ting som at låne penge online eller købe varer online, og det ovenikøbet er så let og praktisk, er det klart, at vores forhold til nettet ændres, og det bliver brugt mere og mere.

Alt er lige ved hånden online

Det er ikke kun lån, der er kommet online. Det er så godt som alting. Man kan finde så godt som alting online efterhånden, og mange bruger nettet til at finde lige præcis det, de skal bruge, om det så er instruktioner til at sætte tapet op eller at købe en ny bil.

Med internettet er alting lige ved hånden hjemme fra sofaen, og man bruger skærmen som et vindue til den del af verden, man gerne vil se.

Skriv en kommentar