Skamløs selvpromovering – vi har lavet et gratis budgetskema til dig!

Det er ikke altid let at holde styr på sine pengesager, men det er nu en rigtig god idé at have et godt økonomisk overblik. Tænk hvis du falder over det par bukser, du drømmer om, som er sat ned til halv pris – har du råd til at købe dem? Det kan du meget lettere svare på, hvis du har et budget og har overblikket. Det vil vi gerne hjælpe med!

Derfor har vi lavet et budgetskema eller en budgetskabelon, hvis man foretrækker den vending, som er aldeles gratis. Du kan downloade den på vores side med budgetskemaet.

Hvis du er helt på bar bund, har vi også allieret os med Kenneth Hansen, som mange vil genkende fra Luksusfælden på Viasats platforme. Han har hjulpet med at give nogle standardsatser, man kan bruge, hvis man ikke er helt sikker på, hvad man bør bruge på de forskellige poster.

Enkelt og interaktivt

Vi har forsøgt at bygge budgettet op, så det er så let for dig at bruge som muligt. Det er en Excel-fil, men du kan bruge den i Numbers-programmet i Macs og i Open Office, hvis man bruger det. Vi har forsøgt at automatisere så meget som muligt.

På den første fane i dokumentet kan du indtaste dine faste udgifter, og så sørger filen ellers selv for at trække de informationer over på den enkelte måned. Så har du et godt udgangspunkt for at lave et præcist budget.

Du kan så altid gå ind og ændre i den pågældende måned, hvis enten indtægter eller udgifter er anderledes på et tidspunkt. Måske vil du gerne have selvbetalt ferie i et par dage af en eller anden grund, og så kan du gå ind og justere indtægten for den måned, eller du får måske udbetalt overtid i en anden måned, og så lægger du det til din lønindtægt.

Målet er overblik

Budgetskemaet er lavet for at kunne give dig et overblik over din økonomi. Det er overblikket, der gør dig i stand til at træffe de rigtige beslutninger, som vi kort var inde på i toppen af artiklen. Hvis du kan træffe de rette beslutninger, kan du indrette dig, som du gerne vil, og det giver dig en bedre tilværelse.

Det siger sig selv, at hvis man holder sig til det forbrug, man har råd til, kan man undgå gældsfælden, og så løber man ikke ind i Kenneth Hansen i fjernsynet. Det er en klar fordel, hvis man kan holde sin gæld nede i vid udstrækning.

Gæld til sin bolig eller bil behøver ikke være noget slemt – det er sådan, de fleste har det. Det er værre med gæld til forbrug, hvor der ikke ligger en længerevarende værdi bagved. Forbrugslån kan være rigtig fine, men det er vigtigt, man kan betale det lånte tilbage.

Med et godt budget kan du eksempelvis få overblik over, om du har råd til at betale afdragene til et forbrugslån, hvis nu sofaen eller sengen går i stykker, og du ikke lige har alle pengene til en erstatning. Har man råd til det, er der intet i vejen med et forbrugslån.

Skriv en kommentar