Realkredit

Et realkreditlån har som regel en lavere rente end andre lånealternativer, når du vil låne penge. Et realkreditlån er baseret på realkreditobligationer, og anses af investorer, som den sikreste måde at investere på. Grundet dens sikkerhed ovenfor investor, tilbyder realkreditlån den laveste rente til dig som låner.

Hvordan fungerer realkreditlån?

Du behøver ikke at læse flere sider tekst for at forstå hvordan realkreditlån fungerer.

2 hurtige minutter med nærlæsning her, og du vil vide nok om emnet til at kunne orientere dig i det. 🎉

  1. Du skal renovere dit hus, gå til indkøb af bolig eller et sommerhus og du optager et realkreditlån ved f.eks Nordea Kredit.Nu foregår hele finansieringen til din bolig e.l. ét enkelt sted. Dette vil gøre rådgivning lettere og mere overskuelig for dig. Mere bøvl behøves ikke, men læs lige lidt videre for at få overblik over emnet..🙈
  2. Når du optager et realkreditlån i forbindelse med boligkøb eller, f.eks renovering, stiller du ejendommen som sikkerhed. Du modtager obligationer der svarer til det lånte beløb. Obligationerne tilhører ikke banken (som et traditionelt banklån), men de tilhører investorer der vælger at købe obligationerne.
   Denne rente er normalt langt lavere end en rente fra et traditionelt banklån.
  3. Værdien af obligationerne afhænger af realkreditkursene, dette er påvirket af renten samt udbud og efterspørgsel i markedet. Disse kurser har direkte indflydelse på, om du ved indfrielse af lånet får flere eller færre penge, end da du tegnede det.

Hurtige fakta omkring realkreditlån

Med denne type lån kan du låne optil 80% af boligens værdi (dog kun 75% for sommerhuse o.l.).

Løbetiden varierer, men du kan vælge op til 30 år.

Der findes 2 typer realkreditlån.

   1. Lån hvor renten ligger fast i hele låntes løbetid: Fastforrentet lån
   2. Lån hvor renter er variabel og fastsættes for 1-6 år ad gangen: Rentetilpasningslån

Er det ene bedre end det andet? Det afhænger af dine ønsker, behov og din økonomi. Hvis du får overblik over de forskellige muligheder, er der større chance for at du træffer det rigtige valg.

Realkreditlån er et lån med sikkerhed modsat forbrugslån, som for langt størstedelens vedkommende vil være lån uden sikkerhed

Skriv en kommentar