Muligheder giver dig fleksibilitet

Lån uden sikkerhed giver dig fleksibilitet

Mange af de hurtige lån, man kan tage hurtigt, er lån uden sikkerhed, og ud over at de som regel kan gennemføres på kort tid, så man ikke skal vente længe på, at pengene er på ens konto, er de også meget fleksible. Det gør dem populære.

Fleksible lån er en fordel, når vi bevæger os lidt ned ad listen over meget store køb, man skal lave. Hvis man skal købe et hus til flere millioner kroner, er det måske fair nok, at der er lidt mere kontrol og krav til, hvad pengene skal gå til – man får ikke bare lige stukket 2,8 millioner kroner i hånden, som man kan bruge, som man har lyst.

I nogle tilfælde vil det samme være gældende med billån, hvor der er krav om, at man skal bruge pengene på en bil, men man kan faktisk godt bage tage et normalt forbrugslån og bruge pengene derfra på ens nye slæde.

Forbrugslån er nemlig som regel netop lån uden sikkerhed, og det giver præcis den fleksibilitet, mange godt kan lide, når det kommer til deres pengesager.

Ingen spørgsmål – du bestemmer

Når der ikke er krav til, hvad pengene skal bruges til, er det også suverænt dig, der bestemmer, hvad pengene skal ende ud i. Du skal bare sørge for at betale pengene tilbage til aftalt tid, så er der ingen, der blander sig i, hvad du vil bruge pengene til.

Om det er 53 kg bland-selv-slik, du altid har haft en drøm om at svømme rundt i, eller om du satser på at lave en større fortjeneste på aktiemarkedet, end omkostningerne ved lånet, er det samme for kreditorerne – de blander sig ikke.

Lån uden sikkerhed kan altså bruges til lige det, du gerne vil, og det må man sige er meget fleksibelt. Du kan læse mere om denne type lån i vores tidligere indlæg om lån uden sikkerhed.

Skal bruges med omtanke

At det er let og fleksibelt er gode ting, men lige som med så mange andre ting her i livet, skal man være påpasselig med lån uden sikkerhed. Med kviklån er der en ventetid i 2 døgn, som er påkrævet ved lov, men mange låneudbydere har strikket deres tilbud sådan sammen, at man kan få pengene hurtigt, selvom de 2 døgn ikke er gået.

Derfor kan man tage en hurtig beslutning og slå til, når man står hos auktionshuset og har forelsket sig i et designermøbel, men man kan også komme til at trykke for hurtigt på aftrækkeren, når der reelt ikke er så stort et behov.

Man skal altså tænke sig om og gøre op med sig selv, om man reelt har brug for det lån, man har mulighed for. Og man skal ikke mindst kigge på sit budget for at sikre sig, at man rent faktisk har råd til at betale sit lån tilbage til tiden.

For nogle kan det være en sovepude, at der ikke er givet pant i fast ejendom, en bil eller nogle værdifulde ejendele, fordi man så ikke føler, man kan miste noget ved ikke at betale tilbage. Sådan er det dog slet ikke – det kan være en stor belastning på ens økonomi, hvis man ikke betaler til tiden.

Det er altså en afvejning af muligheder. Både muligheden for at få det, man gerne vil have på en nem måde, og så ens reelle økonomiske muligheder, man ikke skal overskride.

Skriv en kommentar