5 steder at finde mere information om økonomi

Økonomi er vigtigt, det kan man ikke komme udenom. For at få en god økonomi, kræver det noget viden og noget information, og derfor har vi samlet 5 gode steder at finde mere viden om økonomi, lån, budget og dets lige.

Måske skal vi lige indskyde, at der selvfølgelig er tusindvis af forskellige steder at finde information om pengesager, og vi har ikke set dem alle – det er umuligt. De listede steder er nogen, vi gerne bruger, når vi skal tjekke op på et eller andet eller kommer i tvivl.

For det er okay at være i tvivl om sin økonomi. Der kan ske mange ting, der gør, at man bliver nødt til at justere sine økonomiske forventninger. I den situation er det godt at vide, hvor man kan gå til for at finde information og vejledning.

1.    SeLaan.dk

Ja, godt nok stammer vi fra det nordjyske, men vi er ikke for fine til at nævne os selv. Bare rolig, vi skal nok gøre det kort, men her på bloggen kommer der med jævne mellemrum nye, spændende artikler om privatøkonomi, lån, penge og meget mere. Det er et godt sted at starte.

Derudover har vi også etableret en vidensbank, som er god at have ved hånden. Her finder du lidt længere sider, der går lidt mere i dybden med de emner, der bliver behandlet, end vi typisk gør på bloggen. Vidensbanken er så at sige ”vejviseren”, der blandt andet peger dig i retningen af vores side om budget, hvor du kan få tips til at lægge dit eget – fx ud fra vores budgetskema.

2.    Skats vejledninger

Der er mange, der synes, at skat er uoverskueligt. Det er for indviklet, og mange giver næsten op på forhånd, og det er en skam. Man kan i sidste ende risikere at snyde sig selv for en del penge, hvis man ikke har styr på sine skattepapirer, også selvom det er mere digitalt end i papirform efterhånden.

Skats vejledninger er et rigtig godt sted at starte, fordi de kommer fra hestens egen mund, og så er de faktisk ikke så komplicerede, som man kunne frygte. De er illustrerede og formuleret på rimelige forståeligt menneskesprog.

Hvis man ikke får mest muligt ud af skat, er det selvfølgelig bare penge, der går til fællesskabet, og det er jo en god ting, men de fleste vil gerne selv have sine egne penge mellem hænderne.

3.    Aviser/medier

Avisen Børsen og netmediet finans.dk er to klassiske steder at finde information om økonomi og penge. Alle større medier med respekt for sig selv har en redaktion, sektion eller afdeling, som tager sig af økonomi, finanser og den slags, men Børsen og Finans har det som hovedområde.

Hvor Børsen er meget erhvervspræget, er Finans lidt mere generelt eller bredt funderet, men sammen giver de et godt overblik over, hvad der sker i dansk økonomi. Hvis man ikke selv er erhvervsdrivende, kunne man måske undre sig over, hvorfor det er relevant, men groft sagt er vores alles økonomi også din økonomi.

Hvis renten eksempelvis stiger meget, har det betydning for dine lån og lånemuligheder, og hvis priserne på dagligvarer stiger meget, påvirker det dit budget. Derfor er det godt at følge med.

4.    Råd til penge

Endnu en offentlig instans når listen her – man skal nemlig ikke kimse ad offentlige steder at blive klogere. Råd til penge indeholder en masse information, gode råd og meget mere, som du kan bruge til at blive klogere på dine penge.

Råd til penge er et initiativ under Finanstilsynet, der blandt andet regulerer mange ting, bankerne kan og må gøre i forhold til at give dig lån, så det er en meget autoritær kilde at få sin viden fra.

Emnerne, man kan finde information om, er meget brede, og man kan blive klogere på alt fra arveregler til omkostningerne ved kæledyr og de økonomiske aspekter af at blive forældre. Med andre ord er du dækket rigtig godt ind, hvis du finder viden herfra.

5.    Borger.dk

Jep, vi går tilbage til det offentlige for tredje gang på listen, men Danmark har også en stor og velfungerende offentlig sektor i forhold til rigtig mange andre lande i verden. Borger.dk har ikke det bedste ry, og det kan også føles lidt som en labyrint til tider, men til gengæld er mængden af information næsten overvældende.

I forhold til dine pengesager, er der både mere at læse om i forhold til skat, SU, feriepenge, dagpenge og meget mere. Det kan være tiden værd at forsøge at navigere gennem labyrinten, de har kaldt borger.dk, fordi der er så meget information.

Om ikke andet kan man fra siden finde links til de relevante styrelser, ordninger, kommuner, eller hvad man nu har brug for at få fat i.

Skriv en kommentar