Hvad er refinansiering?

Refinansiering handler om at få mere ud af den eller de låneaftaler, du allerede har indgået. At få mest muligt for pengene, så at sige.

Det kan forklares kort i et eksempel med dig og låneudbyderne A👨‍🌾 og B👨‍⚖️. Forestil dig dette:

Du optog for et år siden et lån ved A👨‍🌾 til en fast rente. Du vil nu se, om du kan få en lavere rente et andet sted og spare penge. Du går til udbyder B👨‍⚖️, der går med til at tilbyde dig en lavere rente. B👨‍⚖️ betaler nu hele din gæld til A👨‍🌾, og fra nu af fortsætter du med at betale dine månedlige afdrag til B👨‍⚖️.

Fordi renten ved den nye låneudbyder er lavere end ved den gamle, sparer du penge hver måned, og du får altså mere lån for dine rentekroner.

Samlelån som refinansiering

Det ovenstående eksempel handler om at forhandle med andre udlåner om at overtage et bestemt lån, men det kan også blive aktuelt i andre situationer. Der er mange mennesker, der har flere mindre lån hos flere udbydere – eksempelvis hvis man har skullet have udskiftet sin sofa, lånt til barnets konfirmation og lignende. Her vil man snarere snakke om et samlelån.

Samlelån er smarte, fordi man får samlet sine lån på et enkelt sted. Det giver et mere enkelt overblik over ens lånesituation, fordi der ikke er en række mindre afdrag, man skal holde styr på – i stedet er det en enkelt låneudbyder, man skal betale sin gæld til.

Ud over overblikket kan man også ofte finde en bedre aftale, når man samler sine lån på et enkelt sted. Har man lånt ad flere omgange, har man sandsynligvis ramt et tidspunkt, hvor det ikke var lige så gunstigt at låne penge, som det er nu, fordi kurser og betingelser for lån bevæger sig hele tiden.

Det vil altså sige, at du sandsynligvis kan spare på renten på nogle af dine lån, og ligesom når man køber stort ind, kan man også få nogle fordele, når man samler sine lån på et sted.

Det er okay at forhandle og hente tilbud på samlelån

Det er ikke altid du kan få en lavere rente, men det koster ingenting at forsøge, og det er bedre at få et nej, end at smide penge i et sort hul, når du egentlig kan bruge dem på andre ting. Sådan er det også, når du skal købe et hus eller skal købe mange møbler eller lignende. Man kan altid prøve at slå en handel af.

Her er det et godt forhandlingstrick, hvis du har et direkte konkurrerende tilbud. Tænk det lidt ligesom prismatch i butikkerne – har du en konkret pris, kan du nogle steder få en butik til at matche prisen fra andre steder.

Selvom du har fået et bedre tilbud et andet sted, kan du sagtens fortælle din nuværende låneudbyder, at du har fået et tilbud med disse betingelser, og om de kan gøre det bedre.

Man kan også altid indhente tilbud på samlelån. Der findes flere udbydere, der tilbyder det, og man kan se, hvor meget man kan spare.

Refinansiering af billån – hvornår giver det mening?

Billån strækker sig ikke så længe som huslån, og har ofte ikke lige så høj rente som forbrugslån, men generelt set vil det altid betale sig at ansøge om refinansiering, for markedet er fuldt af konkurrenter, og får du en lavere rente et andet sted, har du vundet – såfremt det kan betale sig med omkostningerne associeret med at optage et nyt lån. Men som tommelfingerregel giver det mening når: 

Renten er på vej ned. At renten falder, kan være en effekt af forskellige årsager. Det kan fx være en ændring i bankens økonomi, øget konkurrence eller nye lovgivninger. Hvis renten er faldet, siden du først optog lånet, vil refinansiering højst sandsynligt kunne give dig billigere afdrag, og du vil kunne nedbetale dit lån hurtigere. Det tager ikke mere end nogle minutter at sende en ansøgning omkring refinansiering til en udlåner. 

Bilforhandleren gjorde arbejdet for nemt for dig. Hvis du fik dit billån gennem bilforhandleren da du købte bilen, er det ikke sikkert, at de har sørget for at du fik den laveste rente, som du kunne have fået et andet sted. Mange vælger denne løsning, fordi det er den nemmere, og man er fri for at have mere end højst nødvendig kontakt med udbyderen, men det er tit, det ikke er den billigste og bedste løsning. Hvis bilforhandleren har en aftale med en låneudbyder, er det selvfølgelig den udbyder, bilforhandleren vil lave finansieringen igennem – uanset hvad der er billigst for dig.

Du ikke når at betale til tiden. Måske har du gabt over mere, end du kunne sluge, og du står nu med regninger op til halsen, eller du er stødt på andre økonomiske forhindringer. Ved at refinansiere dit lån, kan du bruge mere tid på at betale dit lån tilbage og betale mindre månedlige afdrag. Det du skal tænke over ved at øge lånets løbetid er, at du vil betale mere i rente, hvilket ikke er optimalt – men det er bedre end at få betalingsanmærkninger og havne på RKI-listen. Her kan samlelån også være en mulighed for at få samlet sin gæld et sted og få den strækket ud over længere tid.

Se en række muligheder for samlelån her!

9 kommentarer til “Hvad er refinansiering?”

 1. jens viggo madsen

  jeg har en gæld på ca 158.000 som er ved at kvæle mig økonomisk. mit spørgsmål er om det er mugligt at låne beløbet hos jer så jeg kan få alle gamle lån indfriet og kun afdrage hos jer,så jeg kan slippe for alle de renter og få min økonomi på rette kurs

  1. Hej Sarawut

   Hos Houseofbanks.dk finder du et stort udvalg af lån. Vores ønske er at skabe gennemsigtighed og hjælpe dig med at finde det helt rigtige. Alle lån er opstillet med de relevante informationer, så det er hurtigt og nemt for dig at frasortere de unødvendige lån fra. På siden finder du også en masse information omkring lån og hvilke låntyper der findes.

   Håber du kunne bruge det til noget.

   Med venlig Hilsen
   Kenneth – selaan.dk

  1. Hej Niels,

   Hvis du står og mangler 15000 kr. finder du et stort udvalg af lån her på siden fra forskellige udbydere. Det er gjort nemt og overskueligt for dig at finde det helt rigtige lån. Du får svar hurtigt og hvad du skal bruge dem på spørges der ikke om. Det er meget nemmere at lån penge online.

   Håber det besvarede dit ønske.

   Med Venlig Hilsen
   Kenneth – selaan.dk

  1. Hej Anaisa,

   Jeg ved ikke lige hvem du har diverse lån ved, men du vil kunne gøre brug af et samlelån igennem en af vores udbydere. Det vil sige at du samler alle dine lån et sted og betaler en kreditor. Det vil i det fleste betyde at du bliver tilbudt en lavere rente og omkostninger. Derved kommer du kun til at betale din gæld af et sted, det er nemt og hurtigt. Du kan finde mulighederne under Samlelån.

   Skriv gerne igen, hvis du har brug for hjælp.

   Med Venlig Hilsen
   Kenneth – selaan.dk

Skriv en kommentar