Lån penge i Sverige – SeLaan.dk hjælper dig

SeLaan.dk er en dansk opfindelse – vi holder til i Aalborg – men derfor kan vi også godt hjælpe dig uden for landets grænser. SeLaan.dk er til stede i en håndfuld forskellige lande, noget der har været medvirkende til, at vi vandt en pris (den gang hed denne side House of Banks), og et af de lande er vores naboer mod øst.

Vi kan også hjælpe dig med at låne penge i Sverige, hvor vi også har en svensk pendant til SeLaan.dk herhjemme. Den hedder House of Banks, og selvom navnet er anderledes, er det alts de samme, der står bag.

Der er mange danskere, der har taget turen lige over Øresund for at bosætte sig i Sverige, og derfor kan det godt være, man gerne vil have lidt information på dansk, men det er vigtigt at huske, at det er to forskellige lande, og dermed er lovgivningen og kulturen også forskellig.

Alligevel er der en del fællesnævnere, når det kommer til at låne penge.

Lån penge i Sverige – er det overhovedet muligt?

Selvfølgelig er det muligt at låne penge i Sverige, men spørgsmålet er snarere, om man kan låne penge i Sverige som dansker. Det absolut sikreste er naturligvis at ansøge om lånene i Sverige, så får man helt konkret svar på, om det kan lade sig gøre eller ej.

Det, man kan være opmærksom på, kunne være sådan noget som de låneudbydere, der kræver et svensk pas. Altså at man skal være statsborger i Sverige for at kunne låne penge, eller at man eventuelt skal have en svensk bankkonto. De to ting hænger nogle gange sammen, fordi nogle gange skal man være svensk eller have bopæl i Sverige, inden man kan få det – det er noget, du må tage med den pågældende bank.

Lever man op til disse krav, er der mange af de samme slags krav, man også kan finde hos danske kreditorer. Det er sådan noget som krav til en vis alder og lignende. Sveriges RKI, så at sige, hedder Kronofogden, og der er noget lignende samme situation i Sverige, hvis man er registreret hos Kronofogden, som hvis man var i RKI herhjemme.

Tænk over de samme ting, inden du låner

Sveriges lovgivning er i skrivende stund en smule mere restriktiv, når det kommer til lån og omkostninger til lån, så på sin vis er man lidt bedre sikret mod dårlige lån, når man låner penge i Sverige. Det betyder dog ikke, at man bare kan springe ud i det første det bedste.

Ligesom herhjemme skal man gøre sig det klart, hvad man skal bruge pengene til, hvor mange man skal bruge, hvad ens økonomi kan klare og alt det andet. Et velovervejet valg af lån er en god investering af tid, fordi du sikrer dig det bedst mulige scenarie for din økonomi efterfølgende.

Det økonomisk bedste er naturligvis at lade være med at låne, da det er billigere som hovedregel.

Der er dog ikke noget galt med at låne penge, for vi kan ikke alle have tusindvis at kroner til vores rådighed hele tiden, og nogle gange er et lån nødvendigt. Sådan kan det også være i Sverige, og her kan den svenske gren af SeLaan.dk altså hjælpe dig.

Skriv en kommentar