Kreditkort er et godt valg til freelancere og enkeltmandsvirksomheder

Hvis man er freelancer eller har sin egen lille enkeltmandsvirksomhed, kan det være en god idé at overveje et kreditkort i stedet for det traditionelle debetkort, som eksempelvis vores Visa Dankort er. Hvis man ikke er så meget inde i betalingskort, kan det godt lyde mærkeligt, men der er faktisk en relativt simpel grund bag.

Det er selvfølgelig ikke noget, der er for alle, og det vil heller ikke være alle freelancere og enkeltmandsvirksomheder, hvis ejere vil være oplagte ejere af et kreditkort. Det er en individuel vurdering, man selv må lave.

De bagvedliggende årsager til, at disse typer beskæftigelser kunne betyde, at man skal kigge på kreditkortvejen, er indkomsten. Hvis man er freelancer eller driver sin egen lille virksomhed, kan indkomsten let komme til at svinge, og det kan man imødekomme en smule med et kreditkort.

Det er måske særligt i starten af sin freelancerkarriere eller i den spæde start for ens virksomhed, det kan være smart med kredit på den ene eller den anden måde. Det er ofte særligt her, indkomsten kan svinge op og ned.

Kassekredit eller kreditkort

Hvis man ikke er så meget til at få etableret et kreditkort, kan man undersøge muligheden for at få kredit eller kassekredit tilknyttet din konto. Det er lidt forskelligt fra bank til bank, hvad det helt præcist hedder, men tanken er den samme.

Med en kassekredit eller et klassisk kreditkort kan du nemlig bruge penge, selvom der ikke er penge på den konto, kortet er knyttet til. Der er selvfølgelig et loft, som aftales med banken eller som står i kreditkortets aftalevilkår, og det skal man ikke gå over.

Inde under det loft kan man dog ’låne penge’ efter behov, og når man så har fået nogle penge, sættes de bare ind på kontoen, som så kommer oven vande igen.

På mange måder er det en mere fleksibel måde at låne penge på end et traditionelt lån, hvor du får en sum penge i hånden og skal så betale tilbage med regelmæssige intervaller.

Penge når der er behov

Som sagt er kreditkort måske en god løsning til freelancere og dem, der har en svingende indkomst, fordi man kan bruge pengene, når man skal bruge dem – også selvom man først tjener pengene senere. Fleksibiliteten er vigtig i dette henseende.

Hvis man eksempelvis har haft en lidt langsom februar og marts måned og ikke har tjent de penge, man plejer, kan man stadig købe mad, selvom kontoen faktisk er i minus. Her bruger man af den kredit, der følger med et kreditkort eller man har fået i en kassekredit.

Når man så rammer en masse opgaver i april og maj måned, hvor der er stort overskud, kan man sætte pengene ind på kontoen igen, og så har man måske ramt det gennemsnit, man er gået ud fra, da man har lagt sit budget.

Skriv en kommentar