6 gode råd til din privatøkonomi

Det kan være svært at finde hoved og hale i ens privatøkonomi, og nogle gange tør man ikke rigtig at spørge om hjælp. Vi har samlet vores 6 bedste råd, som hjælper dig til at få en stabil og god privatøkonomi.

 

1. Læg et budget

Det vigtigste for at få styr på ens økonomi er hovedsageligt at udarbejde et budget. Det vil være med til at give et overblik over alle udgifter og indtægter, du har. Ud fra dette kan du vurdere, hvad der efterfølgende skal ske af forbedringer i din privatøkonomi. Hvis du har brug for hjælp til, hvad et budget inkluderer, kan du finde hjælp til at lave et budget på SeLaan.dk.

 

2. Planlæg din økonomi

For at sikre at du bruger dine penge rigtigt, er det altid en god ide at planlægge alt, du bruger dine penge på. Det vil også gøre det en del nemmere at sætte udgifterne ind i et budget. Det kunne være, hvis dit barn skal konfirmeres næste år, eller at du skal på ferie, så planlæg det i god tid. Det er nemt at sætte en opsparing op, og ved at gøre dette slipper du for at skulle tage unødvendige lån. En anden ting, du undgår, er spontane købe. Hvis du ikke har planlagt købet af nye sko, som er på tilbud, så hold dig fra at købe dem. Du kan oftest ikke finde hul i et allerede stramt budget uden at have lagt penge til side.

 

3. Få styr på dine lån

Nu har du lavet et budget og finder ud af, at du har 3 forskellige lån fra forskellige udbydere.  Det smarteste valg for dig i denne situation ville være at samle dem til et lån hos en udbyder. Det vil spare dig for gebyrer og sikre dig en lavere rente på hele lånet. Det vil gøre hele din lånesituation overskuelig og betyde, at du slipper for uønskede regninger. Det er blevet så nemt og lige til at samle dine lån, at det eneste, det kræver, er nogle klik på nettet, og så er det klaret. Det kan vi hjælpe dig med og har et interessant udvalg af samlelån, som vil kunne styrke din privatøkonomi. 

 

4. Undgå nye forbrugslån

Husk det nu for guds skyld, hvis du ikke virkelig har brug for pengene, så lad være med at tage et lån. I de fleste tilfælde ender et hurtigt lån med en høj rente, som vil være utrolig svær at betale retur. Derfor, hvis det er muligt, så spar penge op løbende til uforudsete udgifter. Det kunne også være for at have lidt liggende, hvis du skulle finde nogle gode tilbud. 

 

5. Sælg bilen

Bor du i centrum, eller har du alle ting inden for rækkevide? Så tænk på, om du har brug for din bil. Man ser oftest, at ens bil stadig er en stor udgift, trods den er betalt. Der skal stadig betales for forsikringer, brændstof og reparationer. Når du vælger bilen fra, skal du ikke bare tage offentlig transport. Derimod undgå det, da offentlig transport er blevet en del dyrere. Et godt råd ville være at tage den gode gamle jernhest. Du får klaret den daglig motion, får frisk luft og skåner miljøet. 

 

6. Få et ekstra job

Om du mangler penge eller bare gerne vil have lidt ekstra at gøre godt med om måneden, vil det altid være en mulighed at finde et ekstra job. Det vil både styrke din privatøkonomi og dig selv fagligt. Det er blevet så nemt nu til dags at finde og søge jobs, at det er bare at komme i gang. Det eneste, du skal bruge, er et CV og en god ansøgning, så er du næsten sikret jobbet.

Om du følger nogle eller alle af rådene er helt op til dig selv, det kan være, at nogle af dem ikke er relevante, men andre er. Vi håber, at du gør brug af det, som vil kunne hjælpe dig med at få styr på din privatøkonomi. Der er selvfølgelig et hav af muligheder, men hvorfor ikke starte med dem du kan få gratis.

Skriv en kommentar