Flere kilder til indtægt

Hvordan man tjener penge, varierer meget fra person til person, og hvis man virkelig gerne vil have flere kilder til indtægt end bare ens hverdagsjob eller bare den måde, man får løn i dag, hvis man er selvstændig, skal man indstille sig på ekstra arbejde.

For det meste er der nemlig ikke noget let ved bare lige at sætte endnu en indkomst i søen, som rent faktisk kan give et reelt bidrag til ens økonomi i hverdagen. Det kan dog sagtens lade sig gøre.

Flere indtægtskilder hænger sammen med, hvor meget man har

Ønsker du også at få din konto til at gro, men ved ikke helt hvor du skal lægge din arbejdskraft, skal du følge godt med. Ved at implementere denne information i dit eget liv er du et skridt på vej til at skabe en fuldkommen økonomi, der ikke afhænger af en enkelt indtægt og er dermed mere robust og bæredygtig for dig.

Mange økonomer har studeret fænomenet, hvad der er der adskiller rige og fattige folk. Selvfølgelig er der mange bevægelige dele i sådan en analyse, men med store mængder data kan man adskille tendenserne, man ser ved dem, der har i overflod, og dem der ikke har. En tendens der adskiller de to, er jo flere kilder til indtægt, jo større er kontoen.

Fordele ved flere indtægtskilder

  • Det er nemmere at skabe tre kilder der udbetaler 5000 kr. i stedet for en kilde der udbetaler 15000 kr.
  • Du reducerer risikoen ved at stå uden en indtægt overhovedet, hvis f.eks. din arbejdsplads går konkurs, og du er fri for at tage lån for at klare dig indtil du finder et nyt job.
  • Du risikerer ikke at kede dig med at arbejde med det samme dag ud og dag ind.
  • Du kan tjene penge på dine hobbyer, interesser og passioner.

Ulemper ved flere indtægtskilder

  • Det kan blive uoverskueligt at håndtere flere kilder og udfordrende at vide, hvor man skal prioritere sin tid hene.
  • Opstartstiden for hver kilde er tids- og energikrævende.

Uanset hvilke ulemper, der er, bliver de små bagateller i forhold til fordelene. Hver situation er dog unik. Nogle har styrker, andre ikke har, men processen for de forskellige styrker minder om hinanden. Det, jeg kan gøre for dig, er at hjælpe dig på vej med at identificere dine styrker, således du får overblik over, hvordan du udnytter dem til din fordel.

  1. Mindmap. Tag et blankt ark og skriv mulige produkter/services du kan tilbyde. Hvis ikke du kommer i tanker, om nogle så skriv dit eget navn ned. Skriv passioner, alle dine hobbyer samt mulige hobbyer og derefter interesser. Du skal kategorisere dem bagefter.
  2. Ram dem ind i forskellige kategorier, som Services, Produkter og Diverse. Disse kategorier skal indeholde muligheder for, at du kan generere en indtægt.
  3. Tag nu de ideer, du synes godt om, og lav forslag til, hvordan du kan tjene på dem, om det skal være annoncering til en hjemmeside, en robotiseret køkkenhave, eller som f.eks. freelancer.
  4. Læg først fokus på ideer, der kan give dig en passiv indtjening, altså kilder du sætter i gang, der ikke er provisionslønnet. Kan du f.eks. skabe et produkt som forbrugere har behov for? Kan du hjælpe andre mennesker på en måde, hvor de betaler dig en sum penge hver måned?
  5. Tænk over, hvordan de resterende metoder kan føre til indtægt, f.eks. public speaking, freelancing osv. (provisionslønnede metoder)
  6. Vælg en af ideerne og sæt i gang med at føre den ud i livet!

Det kan være nødvendigt at låne penge for at komme i gang

Måske har du fået en genial idé til at generere en passiv indkomst, men det kræver en investering i enten tid eller penge, som du ikke lige har. Som nævnt ligger der som regel meget arbejde i at skaffe en passiv indkomst, og måske har man ikke lige overskuddet til det.

Det kan være, du har en lille mark, der er æbletræer på, som du gerne vil sælge som pluk-selv-æbler, men du har brug for at købe materialer til at lave en lille bod, som kan vise, at man kan købe æblerne. Det koster nogle penge og noget tid.

Det kunne også være, du kan lave en hjemmeside og et digitalt produkt, du kan sælge online, men du har ikke tiden til at bygge siden og produktet. Her kan et lån til selvbetalt ferie fra arbejdet måske blive nyttigt, så du kan frigøre tid til at sætte siden og produktet op, som kan generere sin egen indkomst.

Hvis du gerne vil låne penge, kan du finde gode lånetilbud her!

Spørgsmål? Spørg og hjælp hinanden i kommentarfeltet

Skriv en kommentar