Kreditkort mod Debetkort

Ved du allerede hvad forskellen mellem de kort er, så tryk for at gå videre til at læse om de mange forskellige tilbud på kreditkort. Sammenligning af kreditkort.

Kreditkort 101

Kreditkort! Hvad burde jeg vide?

Et kreditkort er et værktøj der tillader dig at bruge lånte penge for at betale for produkter og tjenester. Det virker på den måde, at når du laver en handel låner du penge af banken for at betale, du anvender ikke dine egne penge, men bankens. Dette foregår uden renter indtil din periode udløber (Perioden varierer fra bank til bank, ved Bank Norwegian har du en periode på 6 uger). Du skal inden slutningen af perioden betale tilbage det du har lånt, ellers vil der komme renter på det du har lånt.

Et debetkort fungerer på en meget mere traditionel måde. Kortet kræver at du har pengene på forhånd før du kan køber, hvilket egner sig fint til hverdagen, men kan blive problematisk når de større indkøb skal foretages. Et debetkort er altid gratis at have, og koster intet i årsgebyr.

Det har også sin ulempe med at koste dig flere afgifter undervejs, f.eks kontoudtog i hæveautomaten og når du er ude og rejser kommer der altid en mindste gebyr på 30 kr. eller 50 kr.

Er der en facit på hvad der er bedst?

Er du lige passeret 18 og aldersmæssigt er godkendt til et kreditkort er det ikke sikkert det er det mest gavnlige for dig, kreditkort egner sig bedst til en med stabil økonomi og med faste ud- og indtægter. Herunder er en tabel der skulle gøre situationen mere tydelig for dig.

 🔵 Fordele 🔴 Ulemper
✅ Du kan nemt foretage større køb og betale ned lidt efter lidt uden at det koster mere end prisen. ❌Hvis du har en snæver sans for økonomi (luksusfælden) kan et kreditkort føre dig ud i et gældskrise hvis du ikke tilbagebetaler dine lån.
✅ Kreditkort giver dig fordele som debetkort ikke gør. Udvalgte banker giver rabatter på nethandel, og andre banker giver tilbage 1% af alt du køber indenfor en bestemt kategori, tilbudene varierer meget. ❌Betalingsanmærkninger grundet dine manglende betalinger kan sænke din kreditscore, og du kan blive nægtet at optage f.eks. boliglån.
✅ Mange kort tilbyder også rimelige rejseforsikringer hvis du betaler rejsen med kortet. Derudover også købeforsikringer, således hvis din vare er defekt er du dækket. ❌Kreditkort m. rejseforsikringer koster mellem 600-1500 kroner årligt, og det er dermed nok ikke relevant for alle, men en rejseforsikring er tit dyrere når den købes uafhængigt

Er du over 18 år, med faste udgifter (f.eks lejlighed, bil m.m.) og en fast indtægt, kan et kreditkort byde på flere fordele. Er du primært er forretningsdrivende, rejsende studerende eller i arbejde, er verdenen fuld af forskellige kreditkort der passer til dit behov. 

Hvad skal man så vælge?

Umiddelbart virker det klogest at vælge et bankkort hvori der indgår færre led i handlen, altså debetkort hvor du ikke låner penge, men det er ikke altid tilfælde.

Et kreditkort der anvendes forsvarligt vil give din økonomi et friskt pust i en sund retning. Hvis du betaler dine kreditregninger til tiden, holder dig væk fra betalingsanmærkninger, og holder et stabilt flow oparbejder du en positiv kreditscore, som kan være afgørende for en fremtidig ansøgning om kredit eller lån.

Så har du faste udgifter, en fast indtægt så vil jeg anbefale dig at ansøge om et kreditkort og tage i brug fordelene som ligger i det, det kan du ikke tabe noget på.

Bank Norwegian

Ved at anvende Bank Norwegians kort optjener du cash-points på alle dine varekøb.
Det vil sige at du løbende hen af vejen opsamler et par gratis flybiletter, selvfølgelig er kortet også indberettet med rejseforsikring + og den er gratis.

Læs om mange flere forskellige kreditkort

Tryk her – og se om de passer dig

Skriv en kommentar