Hvor meget kan jeg låne?

Hvad, der er det rigtige beløb for dig at låne, og hvor meget du egentlig kan låne, er vidt forskellige nogle gange. Det hele handler om banken, og hvor god din kreditvurdering er i deres øjne.

Hvor meget kan jeg låne?

Nu ser vi meget konkret på det, for grundlæggende kan du låne det beløb du ønsker. Der er tale om her på siden, at du har muligheden for at låne mellem 100 – 1.000.000 kr. Men desværre er det ikke altid lige nemt, og det er oftest mere kringlet, når man har med den finansielle sektor at gøre. Derfor er det vigtigt at kigge på andre faktorer, end hvor meget der siges, du kan låne.

 

Din bank er altid en god mulighed, hvis du står som førstegangslåner. De tilbyder oftest gratis rådgivning som kunde, og det kan være svært at finde mere kvalificeret rådgivning, når man taler om deres produkter. Taler man derimod om online lån, kan vi hos SeLaan.dk være en utrolig god allieret.

 

Hvor meget kan jeg låne? Der er 3 ting, som afgør, hvor meget du kan låne.

 • Din finansielle situation
 • Om du har en samlever
 • Låneperioden

 

Disse har alle lige meget at gøre med, hvor meget du kan låne. Hvis du ikke har et særlig stort rådighedsbeløb, eller rettere sagt en dårlig privatøkonomi med mange lån og ingen penge til overs, vil du ikke kunne låne ret meget. Hvis du derimod er heldig at have en samlever med styr på økonomien, kan dette trække dig utrolig meget op, men hvis du nu også selv havde styr på din økonomi, ville I have et rigtig højt rådighedsbeløb.

Den sidste faktor, der er vigtig, og som man kan fikse, når man låner, er afdragsperioden. Hvis du vælger at betale beløbet tilbage over en længere periode, skal du ikke betale lige så meget af månedligt. Derfor vil du kunne låne endnu mere, fordi der ikke er fare for, at det påvirker din økonomi negativt.

Hvor meget kan jeg låne til bolig?

I de fleste tilfælde vil du kunne låne flere penge til din bolig, hvis du allerede fra starten betaler indskud i banken for lånet. Ellers handler det udelukkende om din privatøkonomi. Hvor meget du kan låne til bolig, vurderes ud fra rådighedsbeløbet. Dette bliver påvirket af indkomster, udgifter og medansøgere. Alt dette er med til at hæve dit eller jeres rådighedsbeløb. Hvis dette er højt, kan der lånes flere penge og omvendt. Nedenfor finder du to metoder som kan bruge som en generel tommelfingerregel.

Indkomstmetoden

Vi har hørt om noget, der hedder indkomstmetoden. Vælger du at gøre brug af denne, vil du som udgangspunkt skulle kigge på husstandens samlede årsindkomst før skat for derefter at gange den med 3,5 og lægge husstandens samlede nettoformue til. Dette beløb er, cirka hvor meget du vil kunne købe bolig for.

Tjener du eksempelvis 30.000 kroner om måneden og har en opsparing på 75.000 kroner, ser regnestykket ud som følgende: (30.000 x 12 x 3,5) + 75.000 = 1.335.000 kroner. Det er beløbet, som du vil kunne købe bolig for. I Aarhus Kommune og kommunerne omkring Københavns Kommune vil du dog kunne gange med 4 i stedet for 3,5 i mange tilfælde.

Boligudgiftsmetoden

Ved brug af denne metode, er det vigtigt, at du har godt styr på dit budget. Metoden kræver udelukkende, at du har styr på din privatøkonomi. Metoden handler om at finde frem til det beløb, du mener, at du har råd til at bruge på boligudgifter (forbrugsudgifter og vedligeholdelse inkluderet) per måned og så gange det med 165.

Ender du med at have råd til at bruge 12.000 kroner om måneden på dine boligudgifter, ser regnestykket således ud: 12.000 x 165 = 1.980.000 kroner. Så meget vil du kunne låne til en bolig.

 

4 kommentarer til “Hvor meget kan jeg låne?”

 1. Alexander Blæhr

  Ønsker at samle 2små lån på sammenlagt ca.30.000kr
  Endvidere mangler jeg ca 8.000kr til uforudset hunde tandlæge efter uheldig sammenstød med knækket beton pæl, dækket af højt græs..

  1. Hej Alexander,

   Hvis du ønsker at samle dine lån med muligheden for at hæve lånebeløbet yderligere med de 8000 kr. Vil din bedste mulighed enten være Banknorwegian, Basisbank eller Lendme. Du kan finde dem alle under vores samlelån her på siden. Eftersom at det er et lavt beløb du i realiteten snakker om og hvis du har været god til at overholde dine betalinger, vil din ansøgning højst sandsyneligt blive godkendt hurtigt.

   Hvis du har brug for yderligere hjælp, så tøv ikke med at skrive igen.

   Med Venlig Hilsen
   Kenneth – selaan.dk

Skriv en kommentar